Параграф22 Weekly

§22 Новини

Съдът пусна Петното от ареста, имал деца

Бисер Миланов-Петното излиза от ареста. Съдът го освободи с най-леката мярка за неотклонение - "подписка".


Миланов бе задържан през януари 2014 г., след като bTV излъчи репортаж как напада репортерка и започна разследване срещу него.


Първо обаче той бе обвинен по друго досъдебно производство - че на 6 юли 2014 г., в палатковия лагер между парламента и Софийския университет "Св. Климент Охридски", е отправил заплаха за убийство към Боряна Георгиева. Миланов казал на жената: "Ще ти отрежа бавно и мъчително главата".


Петното отрече вината си, но съдът го остави окончателно в ареста, като отчете, че срещу него вече има няколко присъди, по някои от които е лежал в затвора.


До днес, когато в Софийския районен съд е започнало делото срещу него. Адвокатът на Миланов веднага отправил молба за преразглеждане мярката му за неотклонение.


Магистратите са преценили, че по делото няма данни подсъдимият да се опита да се укрие, приел е, че децата му имат нужда от финансова и морална подкрепа и затова е отменил задържането му под стража, се казва в официално съобщение.


Боряна Георгиева е дала показания. Очаква се по делото да бъдат разпитани общо 15 свидетели и две вещи лица.


Следващото съдебно заседание е насрочено за 26 май.


Срещу Петното се водят още две досъдебни производства - за подбуждане чрез слово към расова омраза и расова дискриминация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във