Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдът пусна под гаранция футболист на Славия

Софийският апелативен съд пусна срещу гаранция от 5000 лева Борислав Балджийски, обвинен за убийство в столичния квартал Красно село. Магистратите решиха, че няма опасност футболистът на Славия да се укрие или да извърши ново престъпление. Преди пет дни Софийският градски съд обяви, че разследващите са събрали достатъчно доказателства, за да се предположи, че Балджийски е извършил престъплението, за което е обвинен.


Пред съда Балджийски обясни, че е сигурен, че когато жертвата Петър Алексов е паднал на земята, той е бил жив, дори е мърдал. Футболистът обясни, че ако е знаел, че е мъртъв, е нямало да си тръгне от мястото на инцидента и да се прибере в квартирата си в София.


Защитата на Балджийски твърди, че обвиняемият за убийство е превишил само пределите на неизбежна самоотбрана, защото Алексов е бил провокатор на инцидента. Затова в никакъв случай не може да се говори за умишлено убийство на Петър Алексов.


Според досега известните данни жертвата е влязла в спор с нападателите си, след което Балджийски е ударил Алексов, който е паднал и е ударил главата си в улична шахта. Именно това е станало причина за смъртта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във