Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдът в Ню Йорк удари нов шамар на дребните инвеститори в Empire State Building

Щатският съд в Ню Йорк отхвърли исковете на дребните, дългогодишни инвеститори в Empire State Building срещу мажоритарните собственици от фамилията Малкин, съобщава британската информационна агенция Ройтерс. Според съда, инвеститорите са изгубили правото си да съдят собствениците на сградата заради сключено миналата година споразумение.


В исковете си към съда, инвеститорите претендираха, че са ощетени от собствениците заради включването на емблематичната сграда в публичен тръст за имоти. Съдът обаче реши, че те са изгубили правото си да съдят Питър Малкин и неговия син Антъни, тъй като през май миналата година е било постигнато споразумение между собствениците на сградата и инвеститорите по подобен спор.


Адвокатът на дребните инвеститори в сградата Джон Ризио-Хамилтън обяви, че ищците не са съгласни с решението и ще предприемат допълнителни стъпки срещу Малкин. Защитниците на Малкин засега не коментират случая.


Акции на Empire State Building Associates LLC са продадени на дребни инвеститори още през 1961 г. от тъста на Питър Малкин. Правоприемник на компанията е Empire State Realty Trust, която дебютира на борсата в началото на октомври 2013 г. и набра малко над 930 млн. долара при първичното публично предлагане.


Емблематичният за Ню Йорк небостъргач отваря врати през 1931 г. В продължение на четири десетилетия това е и най-високата сграда в света.

Facebook logo
Бъдете с нас и във