Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдът върна в училище ученик, преместен заради марихуана

Съдът в Русе върна в училище отстранен за една година десетокласник, който е набеден, че е свръзка за осигуряване на марихуана. Ръководството на Немската гимназия е категорично, че ще обжалва решението, а родители се заканват, че ще преместят децата си в друго училище, за да ги предпазят от дрогата.

На 18 декември миналата година учителите в русенското средно училище с преподаване на немски език "Фридрих Шилер" хващат двама осмокласници да пушат марихуана. От училището извикали родителите, говорили и с децата и разбрали, че те получили дрогата от двама десетокласници. Затова учителският съвет и училищното настоятелство решили учениците да бъдат наказани и ги преместили в друго училище до края на тази учебна година.

Родителите на ученика, набеден за свръзка с наркоразпространителите обаче,  подали жалба в административния съд. Магистратите решили, че ръководството трябва да върне момчето в училище.

Директорът на училището ще обжалва решението, а родителите на останалите деца заплашват, че ще преместят децата си, ако не са в безопасна среда. Родителите на набедения ученик отказаха коментар.

Facebook logo
Бъдете с нас и във