Параграф22 Daily

§22 Новини

Съдът заседава за конфискацията на имуществото на братя Галеви

Делото, заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества, ще се гледа най-после днес в Окръжния съд на Кюстендил.


Общата стойност на иска на държавата е 4 250 189 лева, като по-голямата част от сумата се претендира към дупнишките бизнесмени. До момента няколко пъти гражданското дело бе отлагано от съда, а след това и спряно заради очакване на тълкувателно решение от върховните магистрати, касаещо предявения иск срещу Пламен Галев и Ангел Христов.


От предходните заседания по делото са останали и 14 въпроса от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност към адвокатите на бизнесмените от Дупница. Трябва да бъдат предявени и искания за събиране на доказателства по делото.


Делото е за конфискация на девет луксозни автомобила, недвижими имоти и на дялове от фирми. Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 г., след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководена на престъпна група.

Facebook logo
Бъдете с нас и във