Параграф22 Weekly

§22 Новини

Съюзът на съдиите посочи номинациите си за главен съдебен инспектор

Вера Чочкова и Теодора Точкова са номинирани от Съюза на съдиите в България (ССБ) за главен съдебен инспектор, съобщиха от пресцентъра на съюза. От ССБ отчитат като грешка поставянето на толкова кратки срокове за приключване на тази инициатива, без да се вземе предвид, че както номиниращите, така и номинираните са хора, заети с основната си дейност на съдии и се нуждаеха от време за сериозно обмисляне.


Номинираните за Главен съдебен инспектор са действащи съдии: Вера Чочкова - от Софийския градски съд, Наказателна колегия и Теодора Точкова - председател на Административен съд Хасково. "Понеже и двете колежки имат твърде много ежедневна работа, те ще бъдат готови да отговорят на всички поставени въпроси на 21 март - от 10:00 часа, в Конферентната зала на Съдебната палата. Тогава ще бъдат представени публично.


Със свое решение от днес ВСС избра Желязко Димитров Стефанов - административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура град Кърджали за административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура град Кърджали.


Магистратите гласуваха с 21 гласа "за" , 1 - "против" и 2 "въздържали се".

Facebook logo
Бъдете с нас и във