Параграф22 Daily

§22 Новини

Съобщение на Главна прокуратура

На 19 февруари 2016 г. главният прокурор Сотир Цацаров изпрати писмо до членовете на Висшия съдебен съвет. В писмото се предлага членовете на ВСС, съобразно своята компетентност, да извършат пълна проверка на твърденията на следователя към Следствения отдел на Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов, изразени в интервю за електронен сайт на 18 февруари 2016 г.

В интервю за сайта "Биволъ" Атанасов заяви, че някои от колегите му действат като шпиц-команда, както и че в следствения отдел има дела срещу министри и може би дори и срещу министър-председател, които се използват срещу тях, когато наближат избори. По-рано днес в интервю за "Хоризонт" за проверка на думите на Атанасов се обяви Калин Калпакчиев, член на Висшия съдебен съвет.

Следователят Бойко Атанасов излага твърдения за неравномерна натовареност на следователите, както и за това, че образуването на дисциплинарни производства срещу прокурори и следователи, които не изпълняват разпорежданията и на главния прокурор, е „нещо вече обичайно в структурата“. Излагат се и твърдения, че „има дела срещу министри, неизвестни извършители, министри. Министър-председател. Може да има и него…Това са тайни, които се използват, когато наближи момента да се случват важните събития около съдебната реформа. …. Това е една малка, мръсна истина, която съществува към днешния момент в прокуратурата“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във