Параграф22 Daily

§22 Новини

Съпругата на Цветан Василев извикана на разпит в ССлС

Съпругата на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев – Антоанета, пристигна за разпит в Столичната следствена служба малко след 9 ч., предаде БНР. Срещу мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев и съпругата му Антоанета е образувано досъдебно производство за пране на пари.Василева дойде с адвокат Менко Менков, който защитава и бившия вътрешен министър Цветан Василев.

Разпитът й в Столичното следствие трябваше да се проведе вчера, но не се е състоя. Василева е помолила за отлагане, по информация на БНР тя е била при съпруга си, който чака съдебно решение за екстрадиция от Белград.

Преди дни говорителят на Софийска градска прокуратура Павел Панов съобщи за БГНЕС, че е образувано досъдебно производство за пране на пари срещу Василеви (по член 253 от НК). В началото на октомври властите в Лихтенщайн потвърдиха, че разследват Василев, след като банка в страната подала информация.

В края на септември съдът в Белград наложи на Цветан Василев мярка за неотклонение, която изисква всеки делничен ден той да се подписва в полицията, и му отне паспорта. Това стана, след като Интерпол го обяви за издирване по искане на българските власти по обвинение, че в съучастие е присвоил 206 млн. лева от КТБ.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във