Параграф22 Daily

§22 Новини

Със споразумение е приключило производство за незаконно пренасяне на 241 000 евро през Калотина

Съдът е одобрил споразумение, постигнато от Районна прокуратура – Сливница по водено досъдебно производство за незаконно пренасяне на парични средства през границата на страната.

Около 16:30 ч. на 15.07. 2019 г., на Митнически пункт Калотина, на трасе за изход от страната, пристигнал автобус, пътуващ по редовна линия от България за Германия. При проверка на ръчен багаж - раница на пътуващ в него украински гражданин, митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ открили недекларирана крупна парична сума. Пачки с банкноти по 50, 100 и 200 евро били сложени в найлонов плик, поставен между дрехи. Общата сума на незаконно пренасяната през границата на България валута е 241 000 евро. Според обясненията на чужденеца, парите били предназначени за покупка на автомобил.

Вчера, 16.07.2019 г., наказателното производство срещу подсъдимия е приключило със споразумение, сключено между Районна прокуратура – Сливница и неговия защитник. Наложеното наказание е „глоба“ в размер на 1/5 от предмета на престъплението, а именно 48 200 евро.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във