Параграф22 Daily

§22 Новини

Със състезания по майсторска езда конният ескадрон на СДВР отбеляза Тодоровден

И тази година, по добре утвърдена традиция, Тодоровден бе отбелязан на стадиона в кв. “Бенковски“ в София. За пореден път инициативата бе организирана от Столичната дирекция на вътрешните работи с подкрепата на Столична община, район Сердика.

След тържественото откриване, в 10.30 часа започнаха  традиционните състезания и демонстрации на група „Конна полиция“ – СДВР, които се проведоха пред многобройната аплодираща публика. Майсторски умения в ездата, преминаване през горящ обръч, паркур и прескачане на препятствия показаха служителите на група „Конна полиция“ – СДВР и техните възпитаници.

След демонстрациите отличилите се коне и ездачи получиха награди. Първото място зае Димитър Милушев с кон Аркан, наградени от директора на СДВР ст. Комисар Георги Хаджиев. На втора позиция в надпреварата е Валентин Джавелков с кобила Корона. Отличието връчи - от кметът на район „Сердика“ Тодор Кръстев. Трети са състезателите Божидар Каракушев и кобилата Легенда. Призът преда зам. директорът на СДВР ст. комисар Мариян Билалов.

За най-красив кон бе признат конят Агент, награден от директора на ДУССД Стилян Кротнев. Като най-атрактивен бе отличен конят Делгадо. Той бе награден от началника на  отдел „Специализирани полицейски сили за охрана и възстановяване на обществения ред“ – СДВР комисар Митко Садовски.

На победителите бяха връчени и допълнителни награди от представител на фирма за охранителна дейност.

На тържеството за Тодоровден присъстваха представители на СО, район „Сердика“, жители на кв. „Бенковски“, столичани и гости на София. За доброто настроение на състезателите и публиката се погрижи духовият оркестър на Академията на МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във