Параграф22 Daily

§22 Новини

Свенлив рецидивист поиска закрит процес, срамувал се от медии

Задържан рецидивист с мярка за неотклонение "задържане под стража", показа силна свенливост и поиска процесът за изменение на мярката му с по-лека - домашен арест, да протече при закрити вратa, съобщава Струма.bg от Петричкия районен съд. Съдия Дияна Хаджиева преброи присъстващите в съдебна зала и се оказа, че освен репортер на медията, присъства и братът на обвиняемия Петър П., както и един стажант. Това бе вписано в днешния протокол на заседанието, което се случва за първи път - по молба на обвиняемия, делото му бе напълно засекретено.

Процесът е бил все пак отложен за петък, издадоха присъстващите вътре в залата. Не стана ясно защо бе поискано заседанието да се проведе при закрити врата, при положение, че мярката на бандита е била един път вече обявена в публично заседание. Рецидивистът още в началото обяви, че се чувства неспокоен в присъствието на съдебен репортер.

При въпроса на съдия Дияна Хаджиева защо иска процесът да е при закрити врата, той отговори: ”Не искам да ме пишат!”. За отбелязване е, че наблюдаващият прокурор Красимир Тодоров нямаше нищо против в залата да останат и да отразят заседанието част от присъстващи. Единствено той изказа мнение, че е недопустимо да остане само братът на обвиняемия. Защитата - адвокат Велина Пиргова, пък прецени казуса така: ”След като от държавното обвинение не искат да присъства в зала братът на обвиняемия, настояваме да не присъстват и останалите.”

Куриозният случай е първи за петричкия районен съд, който се слави със своята прозрачност в решаването на делата. Заседанието протече не повече от 10 минути и бе отложено за този петък, по преценка на съдия Дияна Хаджиева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във