Параграф22 Daily

§22 Новини

Свидетели безучастно наблюдавали убийството на поклонника Коста Янков

При убийството на поклонника Коста Янков, който беше открит мъртъв край пътя между селата Дрен и Долна Диканя по време на преход до Рилската света обител е имало свидетели, съобщи днес прокурор Николай Цветков, говорител на прокуратурата в Перник. Свидетелите не са се намесили, за да предотвратят убийството, уточни той. Те са близки на задържания за случая 46-годишен мъж. 

По данни на прокуратурата във фаталната нощ на 26 юли заради влошеното си зрение Коста Янков объркал пътя и вместо в двора на черквата в село Дрен влязъл в частна вила. Малко по-късно там много пиян се прибрал предполагаемият извършител и пребил до смърт възрастния човек.

"По нещастно стечение на обстоятелствата Коста е влязъл в дома на извършителя на убийството, вместо в храма, намиращ се в центъра на Дрен", обясни прокурор Цветков. От свидетелски разкази е станало ясно, че собственикът на къщата е бил пиян. Той не е дал възможност на Коста Янков да му даде обяснения защо и как се е озовал в дома му. Свидетели на убийството са станали близки на 46-годишния мъж.

„Негов съсед, който е бил уплашен от създадената ситуация, а вероятно и не е разбрал какво се е случило, му е помогнал да изнесат тялото до пътя, където е изоставено. Обвиненият е имал криминална регистрация за лека телесна повреда. Установено е, че след употреба на алкохол лицето става агресивно”, каза още Николай Цветков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във