Параграф22 Daily

§22 Новини

Свидетели бяха разпитани днес на делото срещу Злати Илиев и Пенчо Манов

Първото заседание на делото срещу Злати Илиев и Пенчо Манов се провежда в Окръжния съд - Бургас. Двамата са обвинени за кражби от офиси и заложна къща за над половин милион лева. Разпитани бяха свидетели, служители в ощетените фирми - куриерска фирма в Бургас и склад за цигари в Айтос. В случаите личи общ почерк на деянията. Крадците са проникнали в помещенията, като са правили дупки в стените и са заглушавали със специални устройства охранителната система. Гардовете са получавали сигнал за нередност, отивали са до обектите, но след като не са установявали нередност около входовете са си тръгвали.

В склада за цигари в Айтос служител е установил кражбата, след което се обадил в полицията и на охранителната фирма. Взет е бил оборотът за над пет хиляди лева и стоката -цигари. На една от камерите се виждат двама души с качулки, как изскубват охранителната система. Съседи са чули тропане, но не са обърнали внимание, разказаха свидетел.Намерени са вещи на извършителите на местопрестъплението.

При обира на обекта на куриерската фирма, камера също заснема двама души с маски, които са  взели  парите от сейфа. Крадците дълго време са го отваряли необезпокоявани. Там е използван заглушител  на СОТ системата, който после е взет от извършителите. Охранителите са дошли минути след като т.н тапа е била махната от алармата.

Обвиняемите ще дадат обяснения в края на съдебното следствие, стана ясно днес.

Делото продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във