Параграф22 Daily

§22 Новини

Свидетели повдигат завесата в случая с кървавата катастрофа на джигита Георги Семерджиев

Софийският градски съд заседава по делото за тежката катастрофа от миналия юли на столичния булевард "Черни връх", в която загинаха две млади жени. В последното заседание бяха изслушани няколко свидетели, един от които разказа, че е бил с мотора си на местопроизшествието. Чул звук като от експлозия и видял смачкания джип. По негови думи отишъл да търси пострадали, за да им помогне и тогава видял двете мъртви момичета. 

Той заяви, че докато се оглеждал за други пострадали зад него минали две жени. "Едната охкаше и пъшкаше, а другата ѝ помагаше и казваше "бързо, бързо, убихме хора", разказа свидетелят. Той обаче не помни как са изглеждали двете жени, за които съобщил на полицаите на мястото на произшествието.

По време на днешното заседание бяха изслушани и други свидетели, които са били на мястото на катастрофата или в близост. Част от тях заявиха, че са видели, че джипът се е движил с висока скорост и минавал на червен светофар.

Сред разпитаните свидетели от миналия път бяха двама мъже, които са работили в сервиза, в който Семерджиев е поддържал автомобила си. Свидетелите заявиха, че всеки месец са сменяли накладките на автомобила, което не е обичайна практика. 

Беше разпитан и още един свидетел, който обясни, че това не е първата катастрофа на Семерджиев. Той посочи, че и преди време обвиняемият отново е предизвикал катастрофа.

Семерджиев отговаря за общо 5 престъпления, извършени на 10 юни 2022 г. и на 5 юли 2022 година. В обвинителния акт пише, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничението е до 50 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар.

За тежката катастрофа на бул. „Черни връх” обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост на две момичета: 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е извършено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло случаят е квалифициран като особено тежък. Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор. Случаят предизвика и редица рокади в СДВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във