Параграф22 Daily

§22 Новини

Свиха пари и бижута за 9000 лв. от жилище на ул. Оборище

Крадци отмъкнаха бижута и спестявания на обща стойност около 9000 лева от жилище в столичния район „Оборище“. За домовата кражба потвърди Ина Николова, която обитава апартамента със съпруга си и двете им малки деца. Семейството отсъства от дома си от 23 декември до вчера. „След като се прибрахме около 20 часа снощи, видяхме че всички прозорци са отворени. После разбрахме, че липсват около 70 грама златни накити, сребърни бижута, две от касичките на децата, в които имаше по 1500 лв, а също и оптика за ловна пушка на мъжа ми“, казва Николова.

Според жената апашите са действали изключително професионално. По прозорците дори нямало и драскотина. А любопитен детайл от действията на извършителите било това, че щателно заличавали следите си, защото подът бил измит с почистващи препарати. Младото семейство подало сигнал в полицията. „Полицията ни каза, че по всяка вероятност крадците са се промъкнали, след като са се качили на козирката на долния етаж. Откриха отпечатък от обувка на пода в дома ни. Посъветваха ни да си поставим СОТ“.

По думите на младата майка през лятото подобна кражба е извършена в друг апартамент в техния блок. Тогава крадците са отмъкнали също бижута. „Очевидно е, че тук говорим за организирана група, която се е специализирала в този вид престъпления. И действат на местно ниво“, казва още Николова.

Разследването по случая се води от полицаи в Пето районно управление на полицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във