Параграф22 Daily

§22 Новини

Така е у нас: Измамници в Слънчев бряг грабят чужденци

Измамници ограбват чужденци на един от плажовете в Слънчев бряг, като им събират доста повече пари, отколкото на бургаския плаж и им издават фалшиви касови бележки. Това каза пред бТВ говорителят на НАП-Бургас Христо Узунов. „Установили сме нарушения, които са свързани с недобро отчитане спрямо туристи от чужбина. Издават се нещо, на което пише служебен бон и на него няма цена. Чуждестранният турист плаща сума, която е доста по-висока от тази, която е на бургаския плаж. Реагирахме веднага“, добави той.

„Пет обекта са без фискално устройство. Това е грубо нарушение“, заяви говорителят на приходната агенция в морския град. Той съобщи, че колегите му са направили профил на около 100 фирми, които отчитат обороти, но са без дълготрайни материални активи и на рискови лица. Узунов поясни, че те са под постоянно наблюдение. Един от начините за това е, чрез т.нар. тайни клиенти.

Тази сутрин негови колеги бяха на проверка на Северния плаж в Бургас, който стана популярен с цената от 1,20 лева за чадър и шезлонг, която концесионерът реши да определи за това лято. Плажуващите на Северния плаж в Бургас споделиха, че редовно се издават касови бележки са чадърите и шезлонгите. „Засега не са установени нарушения на плажа в Бургас. Издават се касови бонове“, казаха инспектори от НАП.

„Само през месец юли сме извършили над 2500 проверки в областта. Всяка осма проверка установява някакво нарушение – неиздаване на касов бон или разлика в касовите наличности. Благодарение на контролните действия има реално отчитане на оборотите”, каза още Христо Узунов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във