Параграф22 Daily

§22 Новини

Такова подслушване на опозицията може да е станало само със съгласието на Борисов, твърди Мая Манолова

"Такова подслушване на опозицията може да е станало само със съгласието на Борисов. Ако има данни, че сме подслушвани незаконно, ще очакваме отговорните институции да предприемат действия спрямо лицата, които са го извършили, допуснали и разпоредили". Това заяви председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова и представители на коалицията на брифинг пред Бюрото за контрол на СРС днес. Те внесоха 11 заявления с искане за проверка дали са подслушвани по време на предизборната кампания и на протестите.

След като влезем в 46-ото Народно събрание, ще създадем анкетна комисия за проверка на скандала със специалните разузнавателни средства. На парламентарната комисия няма кой да откаже достъп, както и до регистрите в съдилища. Ще проверим дали са унищожавани доказателства, категорична бе Манолова. Внасяме заявления за проверка дали по отношение на мен като лидер, представители на коалицията, водачи на листи и участници в протести, е използвано подслушване и други специални разузнавателни средства, заяви Манолова.

Тя подчерта, че нейното заявление е за проверка, която да обхване и предизборната кампания за местните избори през 2019 г.

Внасяме заявленията, защото имаме информация, че се унищожават веществени доказателства и че ще има опити този огромен скандал да бъде потулен. Когато всеки от нас е попитал за това бил ли е подслушван, ще се наложи впоследствие органите да отговарят за десетки лъжи, ако са излъгали, допълни Манолова.

Твърденията са, че са подслушвани политици от извънпарламентарната опозиция - "Изправи се! Мутри вън!", Демократична България и Има такъв народ в предизборната кампания. Това са средства за натиск, контрол и рекет срещу политически опоненти. Покрай политиците са подслушвани и журналисти, и обикновени граждани, каза още тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във