Параграф22 Daily

§22 Новини

Таксиметров шофьор спасил Владо Даверов, но му счупили ръката с тръба

По повод на инцидента с нападението срещу него, писателят Владо Даверов отбеляза, че се е отървал сравнително леко, единствено благодарение на шофьора на таксито, който е бил много едър и очевидно е стреснал нападателите. Писателят уточни, че е взел таксито от издателството си в София, където отишъл веднага след като се прибрал от Благоевград.

"Щяха да ме пребият, ако не беше той, но заради мен пострада – ударили го с тръба и му счупили ръката до лакътя”, уточни писателят. Той сподели, че двама от нападателите му са били цигани, докато третият, който го ударил много силно - вероятно с бокс, и е счупил носа му, е бил българин, съобщава още БЛИЦ.

Тримата дори не си дали труд да скрият лицата си с маски, вероятно поради факта, че булевардът в тази си част от няколко дни е останал тъмен и без осветление. „Всичко стана за десетина секунди, удряха ме, след това побягнаха през полето, което започва от блока ни”, каза още Даверов.

Той твърди, че е усетил заплаха още по време на срещите си с читатели във Велико Търново в понеделник, когато пак са разговаряли за криминалните му романи, в това число и „Чудовището ДС”. Нападението обаче станало във вторник.

„Дойдоха от полицията, изслушаха ме и си тръгнаха”, сподели писателят. Според него нападателите едва ли ще бъдат разкрити и въпреки че има подозрения откъде може да са били наети, не може да докаже нищо.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във