Параграф22 Daily

§22 Новини

Татяна Дончева: Бивш вътрешен министър ръководил акцията с провокаторите от Левски "София-Запад"

изтеглиПродължителното хвърляне на бомбички срещу полицията в сряда вечерта е било ръководено от бивш министър на вътрешните работи чрез пускане на футболна агитка на Левски "София Запад" и изтеглянето й назад с цел останалите протестиращи да се изправят срещу служителите на реда. Това разказа в предаването на Дарик "Реактивно" лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева, като се позова на информация от свои източници.

Тя отказа да уточни името на бившия вътрешен министър, но посочи, че управляващите са използвали съзнателна провокация, за да употребят насилие в размери, непознати за последните 30 години.

Става дума за съзнателно и дирижирано пусната агитката на "Левски-Запад" със задача, да бъде пусната достатъчно продължително време да замеря полицаите с пиратки и бомбички, след което да потъне в тълпата назад. И тъй като хората не са обиграни, да се окажат те срещу полицията, когато тя да започне да ги млати без значение, че не те са употребявалите бомбички. Тези, които са предизвикали агресията, от тях няма никой задържан и те са се измъкнали", обясни Татяна Дончева. И тъй като хората не са обиграни, да се окажат те срещу полицията, когато тя да започне да ги млати без значение, че не те са употребявалите бомбички. Тези, които са предизвикали агресията, от тях няма никой задържан и те са се измъкнали", обясни Татяна Дончева.

Мои източници казаха, че това се ръководи от бивш министър на вътрешните работи, каза тя, без да назове обаче име. По думите й в сегашния парламент каквото и да било ново правителство ще бъде кабинет на сегашния парламент. "Няма значение с чий мандат, нито с какви лица - хората казват, че парламентът е изчерпан. Нито има резон някой да се упражнява в Конституция, нито има резон да се упражнява в правене на нови правителства. Те просто като опълченците на Шипка ще бранят някакви месеци", допълни Татяна Дончева.

"Аз очаквам, че докрая ще бранят властта. Бойко Борисов трябва да бъде изнесен със стола си от Министерския съвет. Той затова и не ходи на работа. Два месеца правителството работи онлайн, единият от самолета, другия от космоса в ракетата, само и само просто да не се сблъскват с протеста. Кой от Банкя, кой от Бояна", каза още лидерът на "Движение 21". Просто трябва да бъде изнесен и трябва да се помисли логистично как да се реши тази задача, допълни тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във