Параграф22 Daily

§22 Новини

Татяна Дончева: Не му е работа на премиера да спира обществени поръчки

„Управлението не може да бъде раздавано по обществени поръчки по усмотрение. Не е работа на един министър-председател по свое усмотрение да казва: „това го спирам, това съм разпоредил”. Това обяви лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева по повод спряната обществена поръчка на два лота от магистрала „Хемус” от премиера. Борисов обяви, че мотивът за прекратяване на процедурата са слухове, че фирмите, спечелили поръчката, са свързани с Делян Пеевски и Валентин Златев.

Дончева препоръча да се провери верен ли е слухът, че във всяко министерство и всяка агенция е назначен по един човек, който да докладва за обществените поръчки и да кара поставени лица да кандидатстват, също и слухът, че зъболекарят на министър-председателя има особена роля в строителството на магистрали.

Тя призова министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова да подаде оставка. „Ясно е, че държава без правила не може да се управлява - по слухове и как пиарски да отговорим на слуховете”, каза още по повод спряната поръчка лидерът на „Движение 21”. По думите й инфраструктурата на Северна България се пренебрегва за сметка на Южна България.

Относно информацията, че Румъния и България ще бъдат разделени и за Румъния повече няма да има мониторниг тя обяви, че Румъния от години се развива по-добре от България и вече няма нужда да бъде наблюдавана. По думите й в България от години се взимат някакви мерки не, за да ни е добре на нас, а заради поредния доклад.

Според лидера на „Движение 21” предсрочни парламентарни избори не са изключени предвид нервните реакции на Бойко Борисов напоследък.

На въпроса дали ще се кандидатира на президентските избори тази година Татяна Дончева отговори: „Има възможност да се кандидатирам, но още е рано.”

Facebook logo
Бъдете с нас и във