Параграф22 Daily

§22 Новини

Тази нощ СДВР ще премахва отново барикадите и палатковите лагери в София

Полицията ще премахне барикадите на кръстовищата при Орлов мост, Ректората на Софийския университет и Министерския съвет, заяви на брифинг директорът на столичната дирекция старши комисар Георги Хаджиев. По думите му през изминалата нощ протестиращите са раздавали вериги и бухалки и са искали да използват жени като жив щит срещу полицията.

В началото на изявлението си Хаджиев се извини на всички "столичани и съвестни данъкоплатци" и обеща конституционните им права на придвижване в центъра на столицата да бъдат възстановени. Протестиращите са се опитали да пролеят кръв в центъра на столицата през изминалата нощ, категоричен бе старши комисар Георги Хаджиев  В района са установени 15-20 лица с маски и качулки, които са имали профила и поведението на ултрасите от футболните мачове, каза още Хаджиев.

Директорът на столичната полиция призова за протест при спазване на законоустановения ред и да не се допускат провокации, които целят да очернят работата на служителите на реда, включително и в западноевропейските медии.

От СДВР допълниха, че през нощта в 3,30 часа двама души са заведени в едно от районните управления заради подозрения за хулигански прояви. Старши комисар Хаджиев не съобщи имената им, но информацията съвпада с разказа на разследващия журналист Николай Стайков за задържането му заедно с още един човек.

Трите възлови софийски кръстовища бяха блокирани вчера вечерта. Преди това палатките бяха премахнати при акция на полицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във