Параграф22 Daily

§22 Новини

ТЕЦ "Бобов дол" спря работа заради ареста на директора

ТЕЦ "Бобов дол" е спрял работа към 5 часа тази сутрин, съобщи за Националното радио Васил Васев, кмет на Големо село, на чиято територия е централата. Според него спирането вероятно има връзка със задържането на директора на централата Емил Христов, което стана известно вчера.

Дело за задържане на такова лице в Окръжната прокуратура в Кюстендил няма, каза окръжният прокурор Камелия Стефанова. Информация по казуса се очаква днес от Районната прокуратура в Дупница, където вероятно ще бъде образувано досъдебно производство .Според непотвърдена информация инж. Христов и друг от ръководителите на централната са задържани в Козлодуй, където били в командировка, а задържането е, защото препятствали проверка от екип на РИОСВ. Инспекторите искри да проверят за замерващи устройства по комините.

Очаква се днес да прокуратурата да съобщи повече информация за причините за ареста на директора на ТЕЦ „Бобов дол“ Емил Христов, който от вчера е с мярка задържане под стража за 24 часа.

Христов оглавява ТЕЦ „Бобов дол“ от есента на 2014 година. Дотогава е бил главен енергетик на централата. Бил е и общински съветник - един мандат в Дупница.

Facebook logo
Бъдете с нас и във