Параграф22 Daily

§22 Новини

Тежка катастрофа на пътя Русе-Разград заради висока скорост

Тежка катастрофа стана заради висока скорост на пътя Русе-Разград, в близост до кръстовище на голям магазин. Това е един от най-критичните участъци, където непрекъснато има инциденти заради неспазване на предимство и несъобразена скорост.


Лек автомобил "Мерцедес", с русенска регистрация, пътувал от Варна за Русе, внезапно е загубил управление. Шофьорът се е опитал да овладее колата,като е натиснал спирачки, но въпреки това автомобилът е навлязъл в насрещното платно.


За късмет по него не са се движили други превозни средства.Колата се е блъснала в бордюра, преминала е през тревната ивица и се е ударила последователно в пътеуказателни табели и дървета, като при последния удар е изхвърлена обратно на пътя.


Тъй като ударите са поети основно от задницата на колата, шофьорът е само ранен. Незабавно е откаран от екип на "Спешна помощ" в русенската болница, а в продължение на няколко часа движението бе сериозно затруднено.


В участъка край "Джъмбо" почти всяка седмица има пострадали хора, и особено майки с деца, тъй като по главния път колите се движат с висока скорост, а при излизане от магазина не всички спазват предимство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във