Параграф22 Daily

§22 Новини

Тежка катастрофа с един загинал и деветима ранени край София

Снимка БНТ

Един човек е загинал, а деветима са ранени при тежка катастрофа с три автомобила близо до Панчарево. Инцидентът е станал на пътя между София и Самоков.

По първоначална информация шофьорът на една от колите е изгубил управление. Това е причината да навлезе в насрещното платно. Така се е врязал в идваща срещу него друга кола. Той е и загиналият на място. В двете ударили се коли се е ударила и трета. 

Повечето от пострадалите са млади хора на възраст до 25 години.

В "Пирогов" са откарани четирима души, от които две деца и двама пълнолетни, като единият от тях е на 18 години. Това каза на брифинг пред медиите директорът на болницата д-р Валентин Димитров.

В много тежко състояние е 29-годишна жена. Тя е с комбинирана полифрактура. Претърпяла е операция за спиране на кръвоизливи в коремната област. В момента се обработват счупванията.

16-годишно момче е с голяма травма на главата. Няма опасност за живота му. То е настанено в детска неврохирургия, където се наблюдава и ще му бъдат извършени допълнителни изследвания.

Другите две момчета са обработени в шокова зала, установено е, че нямат тежки наранявания, и са освободени за долекуване вкъщи, след като са имали разговор със следователите.

Заради тежката катастрофа движението по пътя между София и Самоков е ограничено, осигурен е обходен маршрут.  На място са изпратени екипи на Пътна полиция и пожарната. По  случая тече разследване. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във