Параграф22 Daily

§22 Новини

Тежък рецидивист с присъда бил барикадиралия се люлинец

Осъденият Петър Колев от жк "Люлин" е блъснал с колата си пешеходец няколко дни преди да се барикадира в апартамента в столичния квартал. Това е станало при опит да избяга от полицейска проверка, съобщиха от прокуратурата, по време на брифинг.

Инцидентът се е разиграл малко след излизане от тунела в "Люлин". Полицаите се опитали да го спрат, защото Колев не подал мигач при маневра. Униформите му подали сигнал да спре,  Колев не се е подчинил и докато се е отдалечавал, ударил таксиметров автомобил, в който се е опитвал да се качи пешеходец. В следствие на това ПТП е нанесена телесна повреда на пешеходеца, който в момента е в болница, има сериозна вероятност да му бъде ампутиран крака. 

Прокуратурата разкри, че обвиняемият Петър Колев е осъден с влязла в сила присъда от 14 април 2020 г. за извършени от него 2 престъпления - за закана за убийство и за хулиганство. Със същата присъда съдът е постановил да бъде приведена в изпълнение и още една по-стара присъда от 2015 г. на Колев, за притежание на кокаин. Към днешна дата той е осъден на "лишаване от свобода" от 3 години и 6 месеца.

След като са постъпили материалите, прокуратурата е предприела незабавни действия по установяване местонахождението на обвиняемия, тъй като той не е намерен на известните адреси, след като на 3 юни 2020 г. е обявен за общодържавно издирване.

На 16 февруари 2020 г. е издадена европейска заповед за арест. Той е обявен за международно издирване с шенгенски идентификационен номер и по канала на международната организация Интерпол. Още с постановяването на присъдата спрямо него е наложена мярка "забрана да напуска пределите на страната".

Facebook logo
Бъдете с нас и във