Параграф22 Daily

§22 Новини

Телефонен измамник, представящ се за митничар, събрал над 12 бона от жители на Лом

Телефонен измамник, представящ се за митничар, е направил четири измами в Лом. Жертвите са загубили общо над 12 000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В четирите случая неизвестният измамник звънял на домашните телефони на възрастни хора, представял се за митничар и искал големи суми пари, за да "освободи от митницата" климатици, които уж били поръчани от близките им. Така той използвал горещините, за да убеждава жертвите си, че плащат за доставки на изгодно закупена техника. Минути след позвъняването непознатият отивал в домовете на възрастните хора и облечен като митничар вземал пари от тях на ръка. В един от случаите той взел 4000 лева, а в два - по 3000 лева. Едва след това потърпевшите се свързвали със своите близки и разбирали, че са измамени.

Заради зачестилите случаи на измами в региона, ОДП-Монтана напечата 11 000 листовки с указания как възрастните хора да се пазят от телефонни измамници. В момента листовките се раздават в пощенски станции, кметства, пенсионерски клубове и в приемните на полицейските инспектори в областта. Въпреки това измамите не спират, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.

Facebook logo
Бъдете с нас и във