Параграф22 Daily

§22 Новини

Телетол съобщи: Готови сме да демонстрираме продукта си!

"Готови сме да представим продукт, който е технически съвместим със системата на електронното таксуване т.е. за електронната винетка. Готови сме да го демонстрираме във всеки ден на следващата седмица, като предлагаме демонстрация да бъде направена на 16 юли, от 11:00 часа." Това заяви "Телетол" във връзка с вчерашно изказване на регионалния министър Петя Аврамова, която заяви следното: "Три са фирмите които имат договор с Агенция "Пътна инфраструктура" – "Интелигентни трафик системи", "Телетол" и "Конкорд смарт инфраструктура". Това са трите фирми, които имат договор за събиране на пътни такси на база изминато разстояние, пише Actualno. На "Телетол" договорът беше прекратен само в частта винетка".

От "Телетол" са категорични, че могат да демонстрират продукта си, макар АПИ да не е предоставила достъп до електронната система за винетката."Системата на "Телетол" е завършена и функционираща още от началото на месец март 2019, от когато и ние имаме готовност да я представим и да започнем работа, но до момента Агенция "Пътна Инфраструктура" отказа да присъства на определената дата за представяне на софтуера на "Телетол", казват от фирмата и прилагат писмо-отговор от АПИ.

От писмото личи, че става въпрос за периода 04. - 07.06.2019, като то е подписано от председателя на УС на АПИ Георги Терзийски, но в него пише, че всъщност експертите, които отговарят за системата, имали служебни ангажименти в тези дни и трябва да се договори нова дата за провеждане на теста.

От "Тетол" завършат по адрес на Аврамова със следното: "Във връзка с изразеното от Вас виждане, че “казусът с Телетол е по-скоро технически", бихме искали да ви уведомим, че според Главния прокурор, "казусът е по-скоро криминален", като са категорични, че от АПИ не спазват закона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във