Параграф22 Daily

§22 Новини

Тенчо Тенев: Открих хапче в закуската си, беше отрова или дрога

Шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев е открил хапче в закуската си, когато е лежал в ареста в Асеновград. Това разкри той в ефира на Нова телевизия. В качеството му на началник на "Охранителна полиция" в Асеновград Тенев беше задържан миналата година и му беше повдигнато обвинение за  престъпление по служба и незаконно държане на боеприпаси. След това беше освободен срещу парична гаранция от 10 000 лв. Прокуратурата не поиска той да бъде отстранен от длъжност и затова нямаше пречка да бъде назначен за шеф на столичния КАТ.

Според Тенев хапчето е имало една от двете цели - или да бъде отровен, или става въпрос за дрога, за да бъде очернен. Разследването е в прокуратурата.

Той разкри, че преди 15 дни на вратата му е било намерено устройство, но не пожела да каже какво. "Имаше нещо поставено на вратата. Не мога да коментирам повече. Нещо, което да сме сплаши. Миналата година бях задържан в РПУ – Асеновград. И в следствения арест, в който бях, на втория ден в килията, в която бях, получих закуска. При захапването на сандвича хлябът се отчупи и падна едно хапче. Най-вероятно целта е била да бъда физически премахнат или е било наркотик", заяви Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция”, СДВР.

Тенев съобщи и за страхотна далавера в ГДНП в София, където е центърът за обработка на снимките от камерите на КАТ. Там са изтрити нарушения за над половин милион лева само през последната година. Страховито, но 20 от 60 служители, обработващи нарушенията по пътищата, участвали в незаконната схема. Предполага се, че повечето не са участвали, а просто получавали нареждане от шефа да преместват файлове в кошчето. Някои от тях са готови да говорят пред страх от уволнение, каза още той.

По други схема в КАТ - при регистрация на влекачи и други специални автомобили, държавата била ощетявана между 3 и 5 бона на камион, разкри още Тенев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във