Параграф22 Daily

МВР-шефът Иван Демерджиев:

Тестовете за полицаи са същите като за останалите българи

Който се съмнява в резултата, да иска кръвна проба

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев посъветва онези служители, които се съмняват в резултата от тестовете за наркотици, да искат кръвна проба. Така Демерджиев отговори на критиките на синдикатите в МВР, според които тестовете са неточни. "Тези тестове, на които се подлагат служителите, които управляват МПС, са същите тестове, на които се подлагат всички български граждани. Както добре знаят нашите служители, решаващ при съмнение е резултатът от кръвната проба. Така че, всеки който се съмнява в резултата от теста и гражданин и служител, може да поиска кръвна проба", заяви Демерджиев.

Помолен за коментар на думите на главния прокурор Иван Гешев, че има ръст на битовата престъпност, Иван Демерджиев заяви, че това е опит да се дискредитира работата на служебното правителство.

"Това, което правим ние в момента е да поддържаме ред и сигурност във всички различни направления, в това число и по отношение на битовата престъпност. Няма повишаване на нивата на битовата престъпност и подобни апели са неуместни, защото създават излишна паника сред гражданите, без да има причина за това".

Facebook logo
Бъдете с нас и във