Параграф22 Daily

§22 Новини

Тези, които досега фалшифицираха изборите и заплашваха хората, сега отчаяно реват: „Пипат машините“!

Иван Бакалов, журналист във Фейсбук

Тия дни Борисов разправял на предизборната си обиколка, че „пипат машините, за да дават по едни глас от всеки 3 или 5 на „Има такъв народ“.

Ако водеше БСП, щеше да казва, че ги пипат, за да дават на БСП.

Така иска да си подсигури оправдание за загубата.

И кои ги пипат? Правителството? Всичко е делегирано на ЦИК, който съвсем не е под контрола на „Има такъв народ“, нито на БСП. И се мъчи някак да организира тези избори с машинно гласуване, въпреки заложените проблеми.

Всичко може да очакваме от Борисов, дори да не признае изборните резултати, с измислени основания. Най-подготвеният, безалтернативният политик, отдавна говори напълно без задръжки и без връзка с фактите. Половин милиард километра магистрали или 36 километра тунели за метро, каквито числа подхвърля, са само забавни примери.

Вече години наред големите медии не се и опитват да разобличават лъжите на Борисов, и само предават изявленията му.

ГЕРБ е партията, която официално обучаваше хората си как да увеличават процента на невалидните бюлетини, защото така си помагат за победата. Кметът на Пловдив Тотев беше записан да инструктира как да става това, пред множество свидетели. Никой не се опита да го обвини и съди. Стана кмет, депутат. Сега пак е кандидат за депутат.

Тоест – партията, която манипулираше , фалшифицираше изборите, купуваше гласове, заплашваше и принуждаваше хората, за да гласуват за нея, сега вика – „пипат машините“.

И точно ГЕРБ ни докара това изцяло машинно гласуване. Защото при машинното няма невалидни бюлетини. Машинното пък има други проблеми, но е добре да се знае, че то беше прието като реакция след дългогодишното управление и изборни манипулации на ГЕРБ.

Корупцията и щетите от управлението на Борисов бавно ще се преодолеят. По-страшно е тонът и методът в политиката, който зададе на цялото общество – безогледните лъжи и демагогия. Борисов ги въведе като всекидневни обвинения, лов на вещици и борба с врага – „Предишните, Тройната коалиция, Станишев, БСП, а сега – „Има такъв народ“ и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във