Параграф22 Daily

§22 Новини

The Atlantic Cities: Париж внася полицаи от Китай

Китайски полицаи ще патрулират по улиците на Париж през идващото лято. Това ще се случи в рамките на плана, който френското вътрешно министерство прие тази седмица, пише американското издание The Atlantic Cities.


Китайската народна република ще изпрати полицаи, които владеят френски език, за да осъществяват съвместно патрулиране със свои френски колеги по местата, където има най-много китайски туристи. Идеята за чужди полицаи, които ходят по парижките улици може да изглежда странна, но тя е предизвикана от сериозния проблем с нарастването на броя престъпления срещу туристи от Източна Азия, които варират от обикновено джебчийство до прословутата миналогодишна история с 23 китайски туристи, които бяха ограбени в ресторант близо до летище Шарл дьо Гол.


Престъпниците често избират китайци или японци за свои жертви, тъй като се смята, че те носят със себе си много пари. Този проблем може да предизвика спад в икономиката на френската столица, защото китайците заемат първо място в света по разходи за "шопинг", а Париж е техният любим европейски град.

Facebook logo
Бъдете с нас и във