Параграф22 Daily

§22 Новини

Тихомир Безлов: Данъчни престъпления, като в делото срещу Арабаджиеви, се доказват трудно

Настъпи интересно развитие по едно от делата срещу богати българи. Специализираният наказателен съд  определи мярка за неотклонение "домашен арест" за Маринела Арабаджиева. Мотивите на съда са медицинската експертиза за влошеното й здравословно състояние. Все още не е ясно дали прокуратурата ще обжалва съдебното решение.

В студиото на „Тази сутрин” експертът по сигурност Тихомир Безлов отбеляза, че това е познат сценарий, когато обвиняеми по знакови дела да се опитват да
излязат от ареста по медицински причини. Пример за това са и Миню Стайков, и Митьо Очите. Мотивите на съда са медицинската експертиза за влошеното ѝ здравословно състояние. „Не можем обаче да говорим за обрат по делото. Това е само мярка за неотклонение”, категоричен е Безлов.

Бизнес семейството Арабаджиеви беше обявено за издирване през септември 2018 година - след акцията на прокуратурата в хотелите "Маринела" и "Марица".
Арабаджиеви бяха разследвани за данъчни престъпления и пране на пари.При претърсванията бяха открити над 10 милиона лева в кутии за обувки, куфари и сейфове. Запор беше наложен и над 4 имота, собственост на Маринела Арабаджиева в Пловдив, София и село Свежен.

Експертът обаче не се ангажира да прогнозира какъв ще бъде изхода от делото срещу Арабаджиеви, защото „не знаем с какви доказателства разполага обвинението”, но доказването на произхода на откритите пари е много трудно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във