Параграф22 Daily

§22 Новини

Тикнаха в ареста ало-терористи от мафията във Ветово

За пореден път са закопчани ало-измамници от разследваната отдавна от полицията банда от Ветово. Петимата са арестувани след като са предадени от мулета, наети чрез обяви за "работа" в интернет. Начело на бандата са Кристиян и Илиян Илиеви - осъждани няколко пъти за същите престъпления. Срещу тях са повдигнати обвинения и са започнати 7 досъдебни производства за отделните измами.

Измамите по телефона са многобройни, а сред последните им жертви са две жени на 77 и 97 години. По-възрастната от тях е измамена с 600 лева. Другата била приготвила 2000, но полицията и разследващите са успели да предотвратят предаването на сумата.

Братята от Ветово са на 26 и 30 години, единият от тях вече е лежал за телефонни измами. Другите трима са от Бургас. Един от тях е осъждан.

Измамната схема, която групата е приложила спрямо възрастните жени, е класическа - "полицаи" молят за съдействие, за да заловят телефонни измамници.

Престъпленията, за които петимата задържани са обвинени, се наказват с лишаване от свобода от 1 до 8 години. Предстои за задържаните да бъде внесено искане за гледане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Има данни, че задържаните имат участие и в други измами, от които са успели да приберат сумата от около 60 хиляди лева. "Работи се по общо 7 досъдебни производства, две от които са за случаите, довели до арестите на петима мъже вчера. Общата сума, която заподозрените са успели да измъкнат от възрастни хора в Бургаска област е над 60 хил. лв", обясни пред Dir.bg от зам.-апелативниятя прокурор Йовита Григорова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във