Параграф22 Daily

§22 Новини

Тикнаха в ареста рецидивист - неправоспособен водач

По искане на Районна прокуратура - Габрово, Районен съд - Севлиево взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняем за престъпления по транспорта.

По досъдебно производство на Районна прокуратура - Габрово, М.А. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 19 ноември тази година, около 14.30 часа, в Севлиево, при управление на лек автомобил „Фолксваген Пасат“, си служил с регистрационна табела, издадена за друг автомобил и за това, че шофирал без свидетелство за управление на МПС. Това деяние той извършил в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без да има право на това.

Престъпленията са квалифицирани по чл.345, ал.1 и по чл.343в, ал.2 от НК.

Обвиняемият е осъждан пет пъти, включително и за престъпления по чл.343в, ал.2 от НК. Спрямо него има друго неприключило наказателно производство в РС-Севлиево за същото престъпление. Санкциониран е 74 пъти по административен ред за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Няколко дни след извършването на това деяние той отново е бил засечен от полицейските органи да шофира неправомерно. Преценено е, че обвиняемият е склонен да игнорира задълженията си за спазване на законовите разпоредби и съществува реална опасност да извърши ново престъпление по транспорта, с което да застраши живота и здравето на останалите участници в движението по пътищата.

Определението на Районен съд - Севлиево подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Габрово.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура - Габрово.

Facebook logo
Бъдете с нас и във