Параграф22 Daily

§22 Новини

Тикнаха в лудницата - Враца агресивен и опасен управител на фирма

Агресивен и опасен управител на фирма е настанен за задължително лечение в Центъра за психично здраве във Враца, научи агенция BulNews. До крайната мярка се стигнало след поредното нападение от страна на Н.И. в центъра на село Селановци. Това принудило жители на селото да подадат жалба в полицията срещу неуравновесения си съселянин. Преди дни в районния съд в Оряхово, след множество разпити на свидетели на агресията на мъжа, магистратите постановиха Н.И. да се лекува в психото във Враца за срок от един месец.

От документите по делото става ясно, че неуравновесеният мъж от 1993 година е управител на фирма, разведен е и има чисто съдебно минало.

Поредната му агресивна проява била на 9 февруари тази година, когато около 16 часа отишъл пред хранителен магазин в селото и започнал да бие с бастуна си друг мъж. Докато замахвал срещу съселянина си, друг очевидец на агресията му се намесил и го спрял. През цялото време мъжът бил буен, нервен и неадекватен, разказват свидетелите. Когато тръгнал да бяга от магазина, на входа се ударил в дървената подпора на козирката и паднал на земята. Изправил се и пак побягнал.

От свидетелските показания става ясно, че по принцип Н.И. е кротък, но само когато си пие хапчетата, в противен случай става много агресивен и налита на бой. В съда хората разказали, че преди около два месеца мъжът отново бил пропуснал да си вземе лекарствата и "лошият в него" отново се изявил. Тогава психичноболният мъж спрял с колата си пред магазина, взел един стек с олио от возилото, влязъл вътре и се опитал да удари с бутилките продавача. Това далеч обаче не били всички изцепки на Н.И., който от началото на годината получил забрана не само да влиза в магазините в селото, но и в кафенетата.

Причината била, че е много агресивен - влизал в заведенията и псувал на етническа основа, викал, крещял и се заяждал с всеки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във