Параграф22 Daily

§22 Новини

Тикнаха зад решетките дистрибутор на пури

Бившият дистрибутор на кубински пури за Югозападна България Илиан Кочевски беше осъден на 3 години затвор за измама. Присъдата за 33-годишния благоевградчанин беше постановена вчера от районния съдия Калина Иванова след съкратено следствие - без разпит на свидетели и вещи лица. Ефективната присъда изненада дори и зам. районния прокурор Борислав Ковачки, който пледира за 3 години условно наказание и попари подсъдимия.

Илиан Кочевски беше обвинен, че завлякъл с близо 100 000 лв. софийската фирма „Калиман Карибе” ООД на Тодор и Оля Дочеви, която се занимава с внос, дистрибуция и ритейлинг (предоставяне на рекламни материали и сувенири в специализирани магазини) на тютюневи изделия, аксесоари и внос на хавански пури, съобщава struma.bg. Търговският представител Илиан Кочевски бил назначен на 1049 лв. месечна заплата през октомври 2010 г. и отговорял за продажбите на едро и дребно в цяла Югозападна България. Той зареждал магазините, като поръчките постъпвали чрез куриерска фирма „Спиди“ АД, която имала договор за обслужване с „Калиман Карибе“ ООД. Два месеца след като започнал работа, заплатата му била намалена на 747 лв., но той продължил да работи. Парите за доставената стока започнали да закъсняват и след като сумата достигнала близо 160 000 лв., собствениците на фирмата се усъмнили, че са мамени от дистрибутора, и го изгонили. Освен че го уволнили, пуснали и сигнал в полицията.

Срещу Илиан Кочевски е предприето разследване за измама в големи размери, в хода на което е установено, че дистрибуторът поръчвал пури и тютюневи изделия от името на едни фирми, доставял ги на други, като е съставял и подписвал фалшиви фактури. Доказаната щета била в размер на 98 000 лв., като Илиан Кочевски бил обвинен за измама при условие на повторност. На вчерашното съдебно заседание той призна фактите в обвинителния акт, разкая се и помоли съда за снизхождение, тъй като има две деца. Съдебният състав, председателстван от Калина Иванова, обаче не беше милостив и го осъди на 3 години затвор.

Това е петата присъда за 33-годишния благоевградчанин, който досега е осъждан условно и на пробация. В момента той бил управител на шивашка фирма, но бизнесът му не вървял.

Защитата ще обжалва ефективната присъда пред Окръжен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във