Параграф22 Daily

§22 Новини

Тираджия скрил контрабандна валута за над 110 000 лв.

Недекларирани 57 080 евро спипаха митничарите на ГКП Лесово в шофьорската кабина на ТИР с турска регистрация, съобщиха от Агенция "Митници". Камионът е пътувал в посока от България за Турция и е бил управляван от турски гражданин.


На българския граничен митнически пункт в Лесово шофьорът обявил, че не пренася нищо за деклариране. При проверка обаче митничарите открили в леглото му четири увити в хартия пакета с общо 57 080 евро. Контрабандната валута е с левова равностойност 111 637 лева. Тя била скрита под завивките на леглото в шофьорската кабина.


Тираджията обяснил, че валутата е собственост на транспортната фирма. Парите са иззети, а срещу турчина е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас.


Митничарите на Малко Търново пък са пресекли други два опита за контрабанден износ на недекларирана валута през последните дни. Иззети са недекларирани 34 900 евро. Нарушителите са двама българи, пътуващи с лек автомобил.


Общо 91 980 евро недекларирана валута са спипали митничарите на граничните митнически пунктове в Лесово и Малко Търново от началото на месеца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във