Параграф22 Daily

§22 Новини

Тошко Добрев бе осъден и на втора инстанция

Бившият шеф на "Софийски имоти" Тошко Добрев бе осъден и на втора инстанция на 4 години затвор по едно от серията дела срещу него. Състав на Софийския апелативен съд (САС) с председател съдия Лада Паунова и съдия-докладчик Калина Георгиева е потвърдил присъдата на градския съд, с която на 13 януари 2012 г. съдия Карамфила Тодорова от СГС осъди Добрев за безстопанственост и за една неизгодна сделка.


Става дума за апортирането на 3 магазина в центъра на София в дружеството "Симетра 1", в което съдружници са "Софийски имоти" и ЕТ "Стефани - Евелина Стефанова" на дъщерята на президента на футболния клуб "Славия" Венцеслав Стефанов.


Обвинението срещу Добрев е за безстопанственост, защото в периода декември 1999 г. - януари 2000 г. не положил достатъчно грижи за управление и стопанисване на трите общински имота и дал съгласие за апортирането им.


Щетите за "Софийски имоти" са оценени на 342 400 лева, поради което обвинението срещу Добрев е за безстопанственост в особено големи размери, която е и особено тежък случай и се наказва с от 3 до 12 г. затвор.


Неизгодната сделка, за която Добрев също е признат за виновен е от юни 2000 г., когато продава 3857 акции от дяловото участие в дружеството "Симетра 1" на съдружника си, с което е нанесена щета от 23 103 лева на "Софийски имоти".

Facebook logo
Бъдете с нас и във