Параграф22 Daily

§22 Новини

Тошко Йорданов: ГЕРБ превърна КЗК в „Комисия за защита на картелите“, а държавата в огромен картел

Прекратяване на удължените от предното управление мандати на настоящите членове на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и преструктуриране на регулатора – са приетите на 19 май от НС (на първо четене) промени в Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК). Срещу промените бяха само ГЕРБ и ДПС.

Председателят на парламентарната група на „Има Такъв Народ“ Тошко Йорданов заяви, че КЗК била превърната от ГЕРБ в „Комисия за защита на картелите“. Той допълни, че за цяла година КЗК е извършила само една проверка на място, като оправданието им било, че има Ковид епидемия, уточниха от партията "Има такъв народ".

Йорданов отбеляза още, че когато една комисия е пълна с хора, които са сложени да защитават картелите, тези хора просто нямат място там. „Така че целият вой, който се чу тук срещу промените, означава – „защо нашите хора, които покровителстваха нашите бизнеси и превърнаха държавата в огромен картел, трябва да бъдат махнати!" Защото са вредни! - отговори на риторичния си въпрос Тошко Йорданов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във