Параграф22 Weekly

§22 Новини

Toyota изтегля 6,39 милиона коли в световен мащаб

Най-голямата автомобилостроителна компания в света - японската Toyota - обяви, че изтегля 6,39 милиона коли в световен мащаб.


Това е едно от най-големите изтегляния в автомобилната индустрия към този момент и се налага поради различни технически проблеми, предаде Франс прес, цитирана от БТА.Някои от проблемите са свързани с кабелите на въздушните възглавници и кормилния вал.


Компанията посочи, че са засегнати общо 27 модела, сред които градският Yaris, високопроходимият RAV4, пикапът Hilux и Urban Cruiser. В съобщението се посочва, че 825 000 от засегнатите коли са в Европа.Toyota обаче подчерта, че няма констатирани инциденти, свързани с проблема.


Това е поредното голямо изтегляне на автомобили за Toyota. По-рано тази година японската компания съобщи за неизправности при 294 000 превозни средства в Северна и Южна Америка заради проблем в електронната система против боксуване, както и за проблем при 1,9 милиона хибридни модела Prius.


В края на миналата година пък в сервизите влязоха 885 000 коли Camry, Avalon и Venza, произведени 2012-2013 година, заради възможна неизправност във въздушните възглавници.

Facebook logo
Бъдете с нас и във