Параграф22 Weekly

§22 Новини

Toyota прие рекордната глоба от 1,2 млрд. долара

Японската автомобилна корпорация -Toyota Motor Corp., ще плати огромната глоба от 1,2 млрд. долара на Министерството на провосъдието на САЩ, съобщава Associated Press. Глобата се налага като предварително условие за уреждане на съдебния иск подаден  от щатското правосъдно ведомство срещу Toyota Motor Corp. заради нарушаване на стандартите за безопасност на произвежданите от нея автомобили Toyota и Lexus. С тях в САЩ е имало през последните години твърде много нещастни случаи, завършили и със смърт.


Генералният прокурор на САЩ - Ерик Холдър, определя тази глоба като най-голямата в историята на японската автокомпания. Преди това японският автопроизводител се е признал за виновен в преднамерено въвеждане в заблуждение на регулаторите по безопасността на автомобилите в  САЩ и на автомобилната общественост в тази страна заради неоповестени проблеми със сигурността на своите леки коли, прозведени между 2009 и 2010 г.г.


С това съглашение се прекратява и наказателното преследване на Toyota Motor Corp. в САЩ, което е с рекордната продължителност от четири години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във