Параграф22 Daily

§22 Новини

Трафикант на мигранти е задържан в района на с. Нови хан

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Елин Пелин за срок до 72 часа е задържан Г.Д., привлечен в качеството на обвиняем по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 281, ал. 2, вр. ал. 1 от НК. В хода на разследването е било установено, че около 03,30 ч. на 21.10.2020 г., в района на пътна база „Автомагистрали“ АД, в района на с. Нови хан, обвиняемият Д. подпомогнал на група чужди граждани да преминат в страната в нарушение на закона. Той осигурил транспорт - лек автомобил, марка „Крайслер“, модел „Гранд Вояджер“, с който превозил четиринадесет мигранти.

С действията си Г.Д. целял да набави за себе си облага в размер на по 200 евро за всеки чужденец. Сред мигрантите имало и три лица, ненавършили 16-годишна възраст. Обвиняемият Г.Д. действал като извършител, в съучастие с помагача И.К., който му осигурявал т.нар. „отцепка“ за безпрепятствено транспортиране в посока от гр. Свиленград до с. Нови хан.

Г.Д. е с обременено съдебно минало, като настоящето деяние, за което е бил привлечен към наказателна отговорност, било извършено от него в изпитателния срок на предишното осъждане. Предстои Районна прокуратура – Елин Пелин да внесе в съда искане за налагането на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Работата по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във