Параграф22 Daily

§22 Новини

Трафикант на мигранти отива в затвора

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Пловдив е осъден Г. Ц. Той е признат за виновен за това, че на автомагистрала „Тракия“, в землището на с. Цалапица, обл. Пловдив, е дал дар - сумата от 400 лева, на полицейски служители, за да не извършат действия по служба - да не изпълнят задълженията си по Закона за МВР – престъпление по НК.

Г. Ц. е признат за виновен и за това, че по същото време и място, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомогнал чужденци - трима граждани на Сирия, да пребивават и да преминават в страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Мерцедес“, и по отношение на лице, ненавършило 16-годишна възраст.

Окръжен съд - Пловдив е наложил на Г. Ц. едно общо най-тежко наказание за двете престъпления, а именно 1 година и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 5000 лева. Делото е протекло по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият Г. Ц. призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт.

Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във