Параграф22 Daily

§22 Новини

Трайчо Трайков осъди КПКОНПИ за близо 100 000 лв. и какво от това?

Дълго време не започвах процедури срещу държавата, но те не се спряха, започна наказателно производство и КОНПИ запорира почти всичко, което имам. Логичното действие на всеки гражданин е да си потърси правата по законов път, обясни Трайчо Трайков в предаването „Тази сутрин“.

Бившият енергиен министър и настоящ кмет на столичния район „Средец” осъди антикорупционната комисия. Тя трябва да му изплати заедно с лихвите почти 100 000 лева за пропуснати ползи и морални вреди заради воденото срещу него дело за конфликт на интереси. Решението е на Административния съд в София и комисията обжалва.

Докато се точат съдебните процедури, на присъдените суми се дължат лихви, посочи Трайков. В моя случай комисията проведе цялото разследване и се произнесе с решението си
за няма и месец, обясни той. Щетите, за които заведох иска са една малка част от реалните ми загуби, обясни Трайков. „Като човек с произнесено решение от държавен орган, че е действал в конфликт на интереси като министър -  това е пасив за международна организация, която държи на репутацията си“,  посочи той по повод пропусната възможност да започне нова работа.

По думите му, въпреки че е осъдил КОНПИ и е оправдан, те продължават да държат запори и не е ясно до кога. „Ако бях на мястото на правителството и ръководителя му не бих внесъл в този момент искане за промяна в Конституцията. Харесва ми това, че е едно от предложенията е Великото народно събрание да реши повече да няма Велико народно
събрание“, коментира бившият министър за предложенията на ГЕРБ и Бойко Борисов за промените в основния закон.

„Но като погледнете – Путин е застрашен за властта си и иска нова конституция, Ердоган и Лукашенко – също. Някак си не подхожда на ръководител на правителство а страна членка на ЕС да влиза в същия коловоз“, отбеляза Трайчо Трайков.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във