Параграф22 Daily

§22 Новини

Трамвай и автобус се удариха в центъра на София, има пострадали хора

Трамвай по линия №10 и автобус от градския транспорт по линия 72 са се ударили на кръстовището на бул. “Евлоги Георгиев“ и бул. “Драган Цанков“ в София.При удара трамваят се е наклонил. Потрошени са прозорците на автобуса. При катастрофата няма жертви, седем са пострадалите, съобщи БНР.

Според очевидци, автобусът е преминал кръстовището на червен светофар и е отнел предимството на трамвая, който се е движил към ул. "Граф Игнатиев". Kран на Центъра за градска мобилност изправи трамвая. Друг кран изтегли автобуса. Седем души са пострадали при катастрофата, каза за БТА заместник-директорът на Центъра за спешна медицинска помощ София-град д-р Светла Богданова. Сред тях е и ватманката.

Трима от пострадалите са били закарани в "Пирогов", а другите четирима - във Военномедицинска академия, уточни д-р Богданова. По думите й, всички пострадали са с натъртвания и леки контузии.

Транспортираните в "Пирогов" са три жени - на 72, на 60 и на 58 години. Две от тях са с навяхвания и след преглед и манипулации ще бъдат изписани, а 72-годишната жена ще остане, тъй като трябва да бъдат направени изследвания и преглед на тазовите кости.

Движенитео в района на инцидента е възстановено.

Facebook logo
Бъдете с нас и във