Параграф22 Daily

§22 Новини

Третокласници завършиха успешно първия етап от двугодишното обучение на Детско полицейско управление

29 третокласници от начално училище „Димитър Благоев“ в Стара Загора получиха днес дипломи за успешно завършен първи етап от двугодишното обучение по  превантивната програма „Детско полицейско управление“ и малки подаръци. Домакин на събитието беше Първо РУ. Там  учениците разгледаха полицейски автомобили, влязоха в оперативната дежурна част и помещенията, радваха се на полицейски кучета. Възпитаниците на  детското полицейско управление дадоха отговори по различни казуси, свързани с поведението им на пътя, с отличителните полицейски знаци, както и с усвоеното умение да се отбраняват.

Дипломите им връчиха началникът на сектор „Охранителна полиция“ в Първо РУ – Стара Загора главен инспектор Жеко Костов и секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов.

Гости на днешното събитие бяха директорът на началното училище Жана Минчева, секретарят на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните Донка Вътева, началникът на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ при Община Стара Загора Пламен Тодоров.

Двугодишното обучение по превантивната програма „Детско полицейско управление” има за  цел под формата на игри и забавления учениците да бъдат теоретично и практически подготвени за справяне в трудни ситуации и за опазване на своя живот и този на приятелите си. По тези теми през изминалата година с децата работи полицейски екип от Първо РУ- Стара Загора. Програмата се осъществява в партньорство с община Стара Загора и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Facebook logo
Бъдете с нас и във