Параграф22 Daily

§22 Новини

Три години условно за шофьор, пребил полицаи след бясна гонка

40-годишният бургазлия Тодор Пенчев, който се сби с полицаи до бл. 48 в ж.к. „Лазур”, е осъден на 3 години условно лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок. Присъдата е на Районен съд- Бургас.

В края на октомври м. г. агресивният бургазлия се нахвърли срещу полицаи, опитали да го спрат на пътя, съобщава „Флагман”. Той бил засечен на бургаската улица „24-ти Черноморски пехотен полк” от служители от сектор „Пътна полиция”. Тодор шофирал лек автомобил „Рено Сценик” с бургаска регистрация. Шофьорът, вместо да спре, продължил по ул. „Панайот Волов”. След кратко преследване било установено, че автомобилът e бил паркиран в района до бл. 48 в ж.к. „Лазур”. При поискване на лична карта, 40-годишният Тодор отказал да я даде и започнал да обижда полицаите. Бургазлията блъснал единия от полицейските служители, който паднал на земята и получил охлузна рана.

Днес Пенчев бе признат за виновен за екшъна на 20.10.2014 г. около 15 ч. Представителят на Районна прокуратура Бургас пледира, че обвинението е доказано със представените от досъдебното производство и събраните в съдебното следствие доказателства. Държавният обвинител поиска на Пенчев да бъде наложено наказание 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване да се отложи за срок от 4 години.

Според защитника на Пенчев не било установено какви непристойни действия е извършил клиентът му и пледира той да бъде оправдан. Адвокатът даже предположи, че когато Пенчев е посегнал да представи документите си за проверка, служителите на реда са помислили, че може да извади нещо друго. Затова се е наложило да употребят физическа сила. След това подсъдимият не позволил да му поставят белезници. Защитата допуска, че при възникналата борба между Пенчев и служителите на реда, и падането им на земята, те може да са се охлузили.

Присъдата на Районен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд Бургас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във