Параграф22 Weekly

§22 Новини

Три месеца затвор за неуспяла кражба на 72 лалета

Млад мъж ще лежи 3 месеца в затвора, защото е опитал да открадне 72 лалета, засадени пред общината във Варна, съобщиха от Районен съд в морския град. Магистратите са одобрили споразумение между прокуратурата и 32-годишния А. Йорданов.


В незабавно производство, след одобрено от съда споразумение, Йорданов призна вината си за извършен от него опит за кражба на 34 лалета с луковици от холандския сорт "Селеста" и 38 лалета без луковици от същия сорт, на обща стойност 171 лева, се казва в съобщение на съда.


Опитът за кражбата на цветята е бил осъществен около 03,00 ч през нощта на 10 април т. г. от терасовидните градинки край общината във Варна. Лалетата били без постоянен надзор, но по подаден сигнал от видеонаблюдението, дежурен служител на общината заварил Йорданов да изравя лалетата, като ги поставял на две обособени купчинки край алеята.


Тридисет и двегодишният мъж имал и предходна съдимост, отново за кражби. За опита си да задигне и холандски лалета му било наложено ефективно наказание от 3 месеца лишаване от свобода в затвор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във