Параграф22 Daily

§22 Новини

Три проекта, изпълнявани от ГДНП по Норвежкия финансов механизъм, бяха представени официално в онлайнфорум

„Това са проекти с изключителна важност не само за Министерството на вътрешните работи, но и за обществото, защото общата им цел е не само повишаването на капацитета на полицейската и съдебна дейност, но и подобряването на качеството на услугите към гражданите“. Това заяви по време на онлайнфорум министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. В събитието, на което бяха представени три проекта, изпълнявани от ГДНП по Норвежкия финансов механизъм, се включиха директорът на ГДНП гл. комисар Николай Хаджиев и заместниците му – старши комисарите Благородна Макева и Тодор Гребенаров, заместник-директорите на Националната следствена служба Юлиана Петкова и  Ивелина Христова, председателят на Държавна агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова, служители на МВР, много представители на неправителствения сектор и други.

Проектите  са  „Подобряване капацитета на полицейската и съдебна дейност, свързана с веществени доказателства в досъдебното производство“, „Подобряване ефективността на полицейската дейност в областта на домашното насилие и насилието, основано на пола“ и „Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество“.

Работата по тях започна в края на 2019 г., с продължителност 36 месеца. Общата им стойност е в размер на 4 950 000 евро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във