Параграф22 Daily

§22 Новини

Три улици "Професор Атанас Иширков" и две улици "316" в София. Дублажът няма край...

Безумието на съветниците от СОС - щамповащи без да му  мислят и без да се интересуват какъв смисъл имат решенията, спуснати им отгоре, явно няма край. Безхаберието на подготвящите тези безумни решения чиновници също е пословично. В резултат се стига до народната мъдрост - "Залудо работи, залудо не стой!". И възниква нов обществен феномен - улицонарицателство. Примери за това  има безброй, но ще се спрем само на два.

Колко са, например, улиците в София със скромното име „Улица 316“. Ами само две. Едната е в Драгалевци, в. з. "Киноцентъра - втора част", район „Витоша“ – и живущите там баровци се радват на пощенски код 1415. Другата е също в София, но в кв. "Факултета", район Красна поляна – и там писмата стигат само срещу пощенски код 1373.

Ами колко са улиците, наречени на големия български учен проф. Атанас Иширков? Цели три. Едната е в София, в ж. к. "Студентски град" – пощенски код 1700. Другата е в Драгалевци, в.з. "Киноцентъра – втора част", район Витоша – пощенски код 1415 и третата – пак в София, в ж.к. "Гео Милев", район Слатина – и с пощенски код 1113. С една дума - да има улици бол, професорът е заслужил човек.

Това са само два примера за безумието, царящо в Голяма столична община с феномена улицоназоваване. Всеки обаче може да се разрови в свободното си време в Интернет и да провери колко още улици с дублиращи се названия има из столицата. А това говори само за едно – вече почна да ни заплашва нов обществен феномен - склеротизиращата самодоволност на СОС и на Голямата община. И съпровождащото го пълно безсмислие в работата на скъпоплатените иначе общински чиновници.

С една дума - избори, избори и след тях само едно - мъкаааааааааааа, много голяма мъка.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във